با همکاری مشترک انجمن علوم و فناوری‌های شیمیایی ایران

نوع مقاله : مقاله پژوهشی کامل

نویسندگان

1 'گروه شیمی، دانشگاه پیام نور، تهران،ا یران

2 بخش شیمی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران

چکیده

روش استخراج نقطه ابری و اندازه گیری اسپکتروفتومتری مقادیرکم کادمیم در برخی سبزیجات توسعه داده شد. در استخراج نقطه ابری از معرف دایتیزون به عنوان عامل کمپلکس دهنده و از سورفکتانت تریتون ایکس 114 به عنوان فاز مایسل استفاده شد. پارامترهای متعددی که موثر در این استخراج بودند مورد بررسی قرار گرفتند. تحت شرایط بهینه حد تشخیص 2/0 نانو گرم بر میلی لیتر و رنج خطی در محدوده 0/1 تا 180 نانو میلی گرم به میلی لیتر برای کادمیم بدست آمد. فاکتور پیش تغلیظ 50 بدست آمد. کاربرد روش در تعیین کادمیم در نمونه های حقیقی سبزیجات نتایج خوبی را بدست می دهد.

کلیدواژه‌ها