با همکاری مشترک انجمن علوم و فناوری‌های شیمیایی ایران

نوع مقاله : مقاله پژوهشی کامل

نویسندگان

1 آزمایشگاه کنترل مواد غذایی، معاونت غذا و دارو، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران

2 گروه بیوشیمی، واحد نیشابور، دانشگاه آزاد اسلامی، نیشابور، ایران

چکیده

اندازه گیری میزان مواد نگهدارنده در غذا به دلیل پیامدهای بالقوه آنها برای سلامتی بسیار مهم است. بنابراین، توسعه یک روش تحلیلی قابل اعتماد و معتبر برای پایش ضروری است. این مطالعه بر اعتبار سنجی یک رویکرد تحلیلی ساده، حساس و دقیق با استفاده از HPLC-DAD برای ارزیابی همزمان بنزوات سدیم و سوربات پتاسیم تمرکز دارد. فرآیند اعتبار سنجی منجر به نتایج استثنایی شد که خطی بودن قوی (R2 > 0.999)، دقت (RSD < 5٪)، و صحت (مقادیر بازیابی از 90.77٪ تا 100.55٪) را نشان داد. علاوه بر این، مقادیرحد تشخیص و حد اندازه گیری این روش پائین می باشد (به ترتیب 0.8 و 2.65 میلی‌گرم در لیتر برای بنزوات سدیم، و 0.14 و 0.47 میلی‌گرم در لیتر برای سوربات پتاسیم). اثربخشی روش اعتبار بخشی شده  برروی ماتریس های مختلف غذایی با تجزیه و تحلیل 110 نمونه سالاد اولویه، محصولات لبنی و سس کچاپ از مشهد، ایران نشان داده شد. مقایسه نتایج با استانداردهای ملی ایران نشان داد که غلظت مواد نگهدارنده در اکثر نمونه ها در محدوده قابل قبول تعیین شده توسط مقررات ایران است.
.

کلیدواژه‌ها